Poker som hobby

pokerspelare_529425766

Poker har länge varit en populär hobby bland många. Vissa går dock även steget längre och blir professionella poker spelare, men något de alla har gemensamt är att de började med poker bara som en hobby, en kul grej att göra emellanåt som de sedan satsade mer och mer tid på.

Innan millennieskiftet när internet var långt ifrån det fenomen det är idag var det mycket svårare att upprätthålla ett hobby intresse av poker. Till att börja med behöver man ju spela mot andra spelare och detta betydde då att man var tvungen att samla ihop ett antal likasinnade personer som alla hade tid att spela, och det var ju inte alltid det enklaste.  Idag är det dock inget problem alls att hålla hobbyspelandet vid liv tack vare poker online. Det är enklare än någonsin att spela ett par händer precis när man vill och har tid utan några som helst tankar på om det finns andra som spelar samma tid, för det gör det alltid.

För de som inte har någon koll på världen av poker nuförtiden, och inte haft det sedan 90-talet eller tidigare kommer nog behöva bekanta sig med de mest vanliga varianterna av poker just nu. Borta är tiden då man spelade den gamla hederliga femkortspokern med ett eller flera byten. Nu är favoritspelet ett så kallat ”community card game” där alla kring bordet får bara två kort på handen och dela på kort som läggs upp på bordet. Detta spelet heter Texas hold’em och oddsen är nog att många som inte spelat poker på länge fortfarande har hört talas om det.

Det finns massvis med resurser där ute som kan tipsa om hur man förbättrar sitt spel, lär sig mer avancerade taktiker och fördjupar sin förståelse för spelet för de som gillar att vara en lite mer seriös hobbyspelare eller om man kanske vill ta sin hobby till nästa nivå och börja tävla.

Comments are closed.